onsdag den 23. februar 2011

Skønne loppefund... (og lidt nyt)

I løbet af den seneste tid har vi gjort nogle skønne loppefund. Der er bare en ganske særlig charme ved at finde nogle brugbare ting og sager fra en svunden tid. Jeg elsker det!
Så her kommer lige et par billeder...
Jeg kan afsløre det med det samme - dåser er en passion for mig. De er så smukke og hyggelige, og skaber en masse stemning, når de står på hylderne!

Håber, de små børn der kommer hos os, vil synes ligeså godt om dette fine gamle puslespil, som jeg gør.

Tror ikke, disse smukke gamle klodser skal bruges til leg. Men med tiden skal de charmerende billeder forhåbentlig op at hænge...

Gamle rammer kan jeg bare ikke få nok af. 

Selvom det er så som så med antallet af glasflaske sodavand, er det da rart at have muligheden for at sætte sådan en fin gammel patentprop på - lige i den farve man vil.

Den lille flødekande er til, når der kommer gæster. De fire små sølvbakker bruges pt. som skåner til vores glas og krus, når de skal stå steder, der ikke tåler varme/våde ting.

Smukt gammelt "sølv" fad der er ideelt til at have lys og nips på.

Også blev der også købt lidt nyt fra Nordhjem.dk - fire lækre håndklæder, der kan give spræl på badeværelset.

mandag den 21. februar 2011

Bare navnet: "Retroen"

I sig selv lyder det jo skønt med navnet "Retroen" til en butik. Så inden længe håber jeg at komme forbi denne eftersigende oplevelsesrige genbrugsbutik i Odder!
Skal nok give en melding om hvorvidt den lever op til sit navn...

søndag den 20. februar 2011

Min første DIY-taske

I lørdags lavede jeg min første taske af en rulle gave papir til 15 kr. Og når man som jeg elsker tasker, er det altså fantastisk. Så kan man jo tillade sig at forny beholdningen med endnu flere skønheder.


De to ruller gavepapir jeg købte... Valgte den blomstrede til første forsøg.



Og her det færdige resultat: Skøn hindbærrød taske med dejlige blomster.


Er uden tvivl blevet bidt af idéen,- så min første DIY-taske bliver absolut ikke min sidste...

mandag den 14. februar 2011

Tildelt Award

Har modtaget denne fine award...
...fra Else Fogt med bloggen:

Tusinde tak!

Udfordringen var at svare på disse spørsmål:
1. Tag den nærmeste bog og slå op på side 18, linje 4. Hvad står der?  
"...tag befolkningerne både i Sverige-Norge og i Danmark, og så var det ikke godt..."
2. Hvad var det sidste, du så på tv?
En meget underlig fransk gyser som jeg faldt i søvn til i går.
3. Bortset fra computeren hvad hører du så nu?
Vinden der rusker udenfor.
4. Hvornår var du sidst ude og hvad gjorde du da?
I weekenden da jeg var på et stort dejligt loppemarked.
5. Hvad har du på nu? 
 Sort nederdel og en lyseblå/hvid-stribet bluse.
6. Hvad var den sidste filmen du så?
Den omtalte franske gyser.
7. Hvis du skulle overveje at flytte til udlandet?
Skulle det være til den svenske skærgård.
Awarden skal videresendes til syv andre bloggere. 
Jeg har valgt nedenstående, der så igen skal videresende til syv:








fredag den 11. februar 2011

Kæmpe loppemarked i weekenden!

Jeg kan ikke vente... Lørdag-søndag afholdes et kæmpe loppemarked i Odense Congress Center, hvor der i snit forventes 10.000 besøgende. Halleluja, weekendens underholdning er sikret! (Tak til by Fogt for at gøre opmærksom på denne fantastiske begivenhed, som jeg ikke selv havde bemærket her midt i min specialskrivning.)


Se mere her: Odense Congress Center

tirsdag den 8. februar 2011

Målet med forårets loppemarkeder og besøg i genbrugsbutikker...


Dette smukke stel, Edelstein Rose, er lige det, jeg går efter. Har allerede et komplet kaffestel, som jeg har fået af min mormor og morfar (TAK!). Så jagten drejer sig om spisestellet: Tallerkener, fade, terriner osv. 
Jeg er så klar!

mandag den 7. februar 2011

Livet med de gamle dyder


Nu hvor min mand og jeg står overfor, at skulle finde huset, hvor vi ønsker at etablere os og med tiden blive gamle, har det syntes oplagt for os at få sat nogle ord på de værdier, vi ønsker at værne om: Samhørighed, enkelthed og funktionalitet. Alle tre gamle dyder der for år tilbage var bærende elementer i landbrugssamfundet.
Det skal ikke forstås sådan, at vi er på vej ud i vores eget projekt ”Bonderøven”, for det er langtfra tilfældet. Vi skal ikke have dyr, dyrke andre afgrøder end det vi selv har lyst til at spise fra køkkenhaven, ligesom vi ikke skal leve ”landmandslivet”. Det vi gerne vil med vores liv er at skabe vores egen oase et frodigt sted ude på landet, gerne i nærheden af smuk natur.
   Samhørighed er vigtig for os, da vi gerne vil fokusere på det at være sammen, lave ting sammen og have fælles glæder. Vi vil gerne værne om det nære og skabe et hyggeligt hjem, hvor venner og familie føler sig velkomne og frem for alt hjemme.
   Enkelthed er for os forankret i at leve et liv uden alt for mange ting og for meget ”støj”. Langt hen ad vejen vil vi gerne passe os selv og være uafhængige af byen i vores dagligdag. Igen, det er ikke et selvforsyningsprojekt vi er på vej ud i, men vi vil  gerne frigøre os fra byen ved kun at handle én gang om ugen, selv dyrke frugt og grønt, have et veludstyret viktualierum og selv bage brød.
   Funktionalitet handler for os om at have ting, der fungerer og gerne ting med sjæl. Det gælder såvel vores køkkenudstyr, som vores møbler, værktøj og dagligdags sammensætning. For os har gamle ting en særlig værdi, fordi de har så meget mere sjæl og fortæller en historie. Men det er kun i det omfang, tingene fungerer ligeså godt eller bedre end nyproducerede ting, det gør sig gældende. For det er ikke meningen, at det skal handle om, at tingene er gamle, men om at de fungerer.

Helt basalt handler det for os om at skabe et hyggeligt hjem fri for stress og jag, hvilket nok gør sig gældende for de fleste. Vi har så bare valgt en anden vej end den mange andre unge par drømmer om i og med vi vender næsen mod landet, hjemmelivet og dyrkningen af ”det gamle”. Det er et projekt, vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med. 

søndag den 6. februar 2011

Klar, parat, start

Så er det vist på tide, at jeg får skudt min blog igang med mit første indlæg her. Jeg er helt ny i bloggens verden, så det er med spæde skridt, jeg kaster mig ud i det.
Idéen med bloggen er, at man som læser får mulighed for at følge med i de forskellige boligprojekter jeg kaster mig over side om side med mine øvrige nostalgiske sysler. Endvidere skulle bloggen med tiden gerne blive et samlingssted for indretningsinspirerende billeder og links til diverse online boligbutikker og -blogs.


Hvilken stil?
Jeg elsker indretning og nostalgi, hvorfor de dominerende træk ved vores boligstil er hygge, historie og farver. Hygge fordi det er afgørende for mig at jeg føler mig vel tilpas og at mine gæster gør det. Historie fordi møbler, brugsting osv. der har nogle år på bagen, har så meget mere sjæl. Og farver fordi det skaber stemning og glæde.
Men det er ikke kun i forhold til min indretning jeg hylder det nostalgiske. Det gør jeg også i køkkenet og elementvis også i min generelle livsførelse, hvor min mand og jeg vægter nogle af de gamle dyder som samhørighed, enkelthed og funktionalitet. Dette følger der mere om i et senere indlæg.


Men hvem er jeg så?
Jeg hedder Sidsel, er 24 år gammel og snart uddannet cand.mag. i historie. Sammen med min mand drømmer jeg om at finde et hyggeligt hus på landet, hvor der er god plads omkring. Så får han mulighed for at udfolde sine sløjdfærdigheder og jeg får mulighed for at lave kreative boligprojekter. Derfor bliver bloggen her, sammen med en hjemmeside vi har planer om at oprette, et billede af vores liv: Livet på landet i nye klær'.


Jeg håber, du vil følge bloggen her som fast læser. God fornøjelse.


- Sidsel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...