torsdag den 28. februar 2013

Min første gang med jersey

Så fik jeg min dåb med at sy i jersey. Har for noget tid siden købt lidt lækkerier og nu fik jeg endelig prioriteret at sy noget af det. Det var noget vanskeligere end med bomuldsstoffet, synes jeg. Men har da alligevel fået mod på mere - det handler vist "bare" om at lure de tricks, der skal til. Jeg syntes i hvert fald, at det var nemmere til sidst end til at starte med... 

Det blev til disse bukser til Aksel:

Aksel i fuld gang med leg i stuen - iført sine nye stjernebukser.

tirsdag den 26. februar 2013

Farmors dragende citronmåne

Eller "Kagen der aldrig tørrer ud".

Denne skønne citronkage kan virkelig anbefales!
Det er min farmors opskrift, og har mange år på bagen - måske netop derfor er det meget enkel at lave.

Du skal bruge:
250 g. smør
350 g. sukker
Ca. 325 g. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
4 æg
1,1 dl. mælk
Fintrevet skal af to økologiske citroner

Derudover ca. 115 g. flormelis og saften fra den ene citron

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn. Smør en lille bradepande eller to springforme. Rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i og tilsæt den revne citronskal. Si mel og bagepulver i og vend det i dejen. Tilføj mælken og hæld dejen i formen. Bages i ca. 35 min. til den er gylden. 
Rør glasuren af citronsaft og flormelis. Når kagen er bagt, stikkes lidt huller i den og glasuren fordeles.

Indbydende gul og fristende at sætte tænderne i.

tirsdag den 19. februar 2013

Krea-idé #10 : Navneranke i origamipapir

Bogstaverne er skrevet i frihånd og klippet ud i origamipapir, bukket om et stykke jutesnor og limet sammen. De kan nemt rykkes og snoren kan skiftes efter humør.


søndag den 17. februar 2013

Lækre koldthævede boller

Hvem elsker ikke lune boller om morgenen? 

Herhjemme har vi tit denne koldthævede dej stående i køleskabet: 
1 l. koldt vand
1/4 pakke gær
2 spsk. groft salt
2 spsk. honning
500 g. havregryn
750 g. hvedemel

Vand, gær, salt og honning røres sammen, hvorefter havregrynene røres i og tilsidst hvedemelet. 

Nogle gange bytter vi havregrynene ud med grahamsmel, rugmel eller andet.

Og her, det færdige resultat:



lørdag den 16. februar 2013

En smuk februarmorgen

Da jeg gik på arbejde i onsdags, var det med denne smukke himmel over mit hoved:





torsdag den 14. februar 2013

Fastelavnsboller

I sidste weekend fejrede vi højtiden med disse lækre fastelavnsboller:


De blev bagt efter Frk. Jensens opskrift med hjemmelavet creme indeni - og selvfølgelig med glasur på toppen.

tirsdag den 12. februar 2013

Krea-idé #9 : Magneter

Simplet. Har taget brikkerne fra et gammel memoryspil og klistret en magnet bag på.


lørdag den 9. februar 2013

Karla, Clausen, Olsen, Larsen, Emma, Meyer og alle de andre

Huset på Christianshavn er bare en klassiker! Og lige i disse dage kører den i flimmerkassen, mens vi hygger rundt. Det er klasse!


fredag den 8. februar 2013

Ny pude

Så har endnu en pude set dagens lys herhjemme og for første gang har jeg sat flere retrostoffer sammen... Jeg synes, resultatet er blevet rigtig godt og det er absolut ikke den sidste af sin slags!


torsdag den 7. februar 2013

Litterært guf

Jeg elsker elsker elsker bøger. De fylder, med de er fantastiske! Al den viden der er i dem, gode historier, billeder, tegninger, ord - det hele! Men jeg har allerede rigtig mange og flere end vi har plads til, meeeeeeeeeeeen når de ligefrem er gratis, kan man jo ikke sige nej.

De er ved at rydde op på biblioteket, på den skole, hvor min mand arbejder, så i går havde han dette guf med hjem til mig:

"Lina og Lillebror sejler til Fyrmorfar" husker jeg tydeligt fra, jeg var barn, og "Tandrejsen" er altså også en klassiker her hjemme!

onsdag den 6. februar 2013

ABC

Jeg hopper med på alfabet-bloglegen og præsenterer her min ABC:

A for alfabet 
fordi jeg elsker at lege med bogstaver og ord. 

En ting er at kunne skabe smukke tekster ved at sammensætte de rette ord på den rigtige måde, men når enkeltstående bogstaver samtidig kan være decideret kunstværker, så går det hele bare op i en højere enhed. Da jeg var barn elskede jeg de første store krummelure bogstaver, der ofte indledte et eventyr - og jeg kan stadig bare sidde og kigge på disse unikke bogstaver. 


By for bylivet
fordi det er så stor en del af mit liv lige nu.

Lige pt. bor vi midt i byen - heldigvis i en beboerdel og ikke i gå-i-byen-delen, men det forhindre alligevel ikke bylivsstilen i at rykke indenfor. Så selvom vi sværger til de gamle dyder og den mere gammeldags landlivsstil, så kan man sagtens mærke at vi pt. bor i byen. Nogle gange går tingene lidt hurtigere end vi egentlig ønsker, og nogle gange er indkøbene lidt for sjusket, så vi må afsted en ekstra gang.


C for cirkus
fordi mit indre barn i sandhed kommer til udtryk, når jeg oplever magi manegen.

Hvem elsker ikke at komme i cirkus?! Jeg synes det er fantastisk, fascinerende, medrivende, smukt, spændende og ikke mindst hyggeligt. Også er der altså bare noget helt specielt over lyden af knasende savsmuld under ens fødder, mens duften af popcorn, cola og candyfloss kæmper om at overbevise en om, at det netop er dét, man skal købe. Af kunstner kan jeg bedst lide de numre, hvor der er dyr med - og især elefanterne!

tirsdag den 5. februar 2013

Noget om at spare...

Hvorfor er det, at købertrangen altid er større, når der er behov for at holde lidt igen? Typisk at den slags ikke bare kan hænge sammen, så man ikke skal bruge en masse krudt på at forklare sin hjerne, at det jo altså er nødvendigt og for det bedste lige at holde lidt igen pt. Er bevidst ikke hoppet med på "forbrugsfri februar", selvom jeg støtter initiativet 100 procent. Men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at hvis jeg først sætter mig den slags mål, så sker der to ting. For det første vil jeg finde det ene gode tilbud efter det andet af uundværlige ting og for det andet, vil min hjerne konstant kredse om ordet "spare"!

Men faktum er, at vi bør stramme op efter en lidt for frejdig januar! Og strammes op det bliver der! Vi elsker jo genbrug og at lave tingene fra bunden, så det burde jo være muligt at spare på forbruget... I januar gik det i hvert fald alt for vidt med at shoppe tilbudstøj til Aksel, bare at købe lidt hist og her og slet ikke at have en finger på pulsen og bevare overblikket. Ved ikke helt, hvorfor det lige var i denne måned, filmen knækkede, men det er jo sådan set også underordnet. Nu skal der bare rettes op.

Det er så lige til, nu hvor man sidder og beslutter sig for det. Men jeg ved, at det bliver meget svære, når det skal stå sin prøve. Så lige nu samler jeg energi, idéer og "forbilleder", som jeg kan bruge fremadrettet. Og så er der jo lige det ved det, at der jo ikke er tale om totalt købsforbud. Der skal bare tænkes mere over hvad, hvornår, hvor meget og er det nu også nødvendigt. 

Og nødvendigt er det nok ikke så ofte. Vi mangler jo ikke noget. Men vi elsker loppejagter og så kommer man jo bare tit hjem med lækkerier, som man reelt ikke har behov for. Og var det så det eneste - dertil kommer, at tingene også skal opbevares. Vi har ikke alverdens med plads og vores lejede depotrum er også fyldt op. Så det er vist med rette, at vi lige sætter bremsen i.

Jo mere jeg tænker over det, jo klarere står det: Der er ingen undskyldning for ikke at spare!

Hvad med Jer - spare i? Og hvad får jer til at holde modet oppe?

Krea-idé #8 : Nøglering i krympeplast

Her kan børnene sagtens være med! Klip krympeplast ud i en passende størrelse (her 13*13 cm.) og lad dem tegne på det. Lav et hul med hulmaskinen, bag i ovnen og vupti - en hurtig hjemmelavet nøglering.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...