tirsdag den 26. februar 2013

Farmors dragende citronmåne

Eller "Kagen der aldrig tørrer ud".

Denne skønne citronkage kan virkelig anbefales!
Det er min farmors opskrift, og har mange år på bagen - måske netop derfor er det meget enkel at lave.

Du skal bruge:
250 g. smør
350 g. sukker
Ca. 325 g. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
4 æg
1,1 dl. mælk
Fintrevet skal af to økologiske citroner

Derudover ca. 115 g. flormelis og saften fra den ene citron

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn. Smør en lille bradepande eller to springforme. Rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i og tilsæt den revne citronskal. Si mel og bagepulver i og vend det i dejen. Tilføj mælken og hæld dejen i formen. Bages i ca. 35 min. til den er gylden. 
Rør glasuren af citronsaft og flormelis. Når kagen er bagt, stikkes lidt huller i den og glasuren fordeles.

Indbydende gul og fristende at sætte tænderne i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...