fredag den 11. januar 2013

At bage sit eget brød

På kanten til 2012 satte vi os tre mål, hvoraf det ene var, at vi skulle bage noget mere af vores brød selv. Vi syntes, at vi på ugebasis brugte alt for mange penge på købe-brød: Rugbrød til madpakkerne, boller til om morgenen, flütes, pitabrød og lignende til aftensmaden. Noget mere kedeligt end andet. Men gennemsnitligt alt for dyrt.

Nu er der så gået et år, og vi er nået vidt. Vores rugbrød køber vi nu hos bageren = bedre kvalitet til prisen. Stortset alt vores morgenbrød bager vi selv. Det øvrige af madbrødene er vi blevet meget bedre til selv at bage, men der er fortsat et stykke vej til målet. 

Det er svært at forklare, men brød smager bare bedre, når man selv har æltet eller rørt dejen. Og så ved man, hvad der er i. Og endnu vigtigere: hvad der ikke er i. Ingen sukker og tilsætningsstoffer.

Desuden er der den fordel, at man hurtigt kan ændre smagen ved at tilsætte en anden type mel, korn, nødder osv. Jeg kan rigtig godt lide det simple ved at lave en grunddej, der kan bygges videre på efter humør.

Vores endelige mål er som sådan ikke klart defineret. Det bliver hele tiden afstemt i forhold til vores aktuelle situation (sygdom, mange arbejdsopgaver, lange dage væk hjemmefra mv.). Det handler mest af alt om at få oparbejdet nogle gode vaner omkring det med at lave sit eget brød. Jeg føler, vi er i mål med morgenbrødet, godt på vej med det øvrige madbrød men slet ikke begyndt på det med rugbrødet. Måske vi når til det i år. For 2013 er målet nemlig at fortsætte den positive udvikling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...